Granulat sojowy to poddana procesowi ekstruzji odtłuszczona mąka sojowa. Wegański granulat charakteryzuje się wysoką zawartością białka i błonnika pokarmowego. Ekologiczny sojowy granulat idealnie zastępuje mięso, dzięki czemu może być wykorzystywana jako składnik farszu do gołąbków, pierogów, sosu do spaghetti, zup, past lub jako nadzienie do warzyw. Granulat należy zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem przez kilka minut. Gdy napęcznieje dodać zioła, przyprawy lub sos sojowy. Można go również wcześniej uprażyć na patelni, a dopiero później wykorzystać do gotowania.
SKŁADNIKI
soja ekstrudowana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, orzechy, sezam.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1461 kJ / 348 kcal
Tłuszcz – 7,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g
Węglowodany – 15 g
w tym cukry – 10 g
Błonnik: 21 g
Białko – 45 g
Sól – 0,02 g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.