Chlorella w proszku wyróżnia się bardzo wysoką zawartością błonnika i pełnowartościowego białka roślinnego. Jest doskonałym źródłem witamin i minerałów takich jak: witamina A, B, C i E, wapń, żelazo, potas, jod i selen. Ok. 5 g chlorelli (mała łyżeczka) dziennie. Popić dużą ilością wody. Można ją również dodać do kefirów, jogurtów, soków, a także wykorzystać jako składnik makaronów, sosów, czy domowych ciasteczek.
SKŁADNIKI
chlorella w proszku (glony)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1516 kJ / 36 kcal
Tłuszcz – 6,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,0 g
Węglowodany – 11 g
w tym cukry – 1,2 g
Błonnik – 12,4 g
Białko – 58 g
Sól – 1,4 g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.